среда, 10 января 2018 г.

21 листопада – День Гідності та Свободи

Обирай Свободу рідному народу!
Обирай Свободу і добро ідей!
Обирай Свободу Заходу і Сходу,
Обирай Свободу для усіх людей!
21 ЛИСТОПАДА – ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ — СВЯТО В УКРАЇНІ, ЩО ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ ЩОРОКУ 21 ЛИСТОПАДА НА ЧЕСТЬ ПОЧАТКУ ЦЬОГО ДНЯ ДВОХ РЕВОЛЮЦІЙ: ПОМАРАНЧЕВОЇ РЕВОЛЮЦІЇ (2004 РОКУ) ТА РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ (2013 РОКУ).13 ЛИСТОПАДА 2014 РОКУ ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ПЕТРО ПОРОШЕНКО ПІДПИСАВ УКАЗ, ЗГІДНО З ЯКИМ В УКРАЇНІ 21 ЛИСТОПАДА ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ.
Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.
Після Майдану і до цих пір на території нашої держави немає спокою, розпочалися і продовжуються військові дії на Сході України, в ході яких було втрачено вже кілька сотен тисяч життів солдат та мирних жителів.
Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку держави та суспільства, згуртувала свідомих, зрілих громадян – справжніх патріотів Батьківщини. Але шанс на зміни дістався нам дорогою ціною – ціною людських втрат. Вічною раною на серці кожного українця буде пам’ять про героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, кожен з яких віддав за свої переконання найвищу ціну власне життя.
Без усякого сумніву, мине зовсім небагато часу і про захисників нашої держави писатимуть книги, зніматимуть кінофільми, на прикладах беззавітного служіння рідній Батьківщині, беззаперечного виконання священного обов’язку – стати на захист кордонів держави, коли в цьому є гостра потреба, – виховуватиметься не одне покоління українців. Бо вони – справжні герої, які у нерівному двобої протиставили свій патріотизм, відповідальність, безмежну любов до країни, яку ототожнюють зі своїм рідним краєм, найдорожчими людьми. І саме за це їм наша людська вдячність і низький уклін.
На виконання Указу Президента України від 30.09.2017 № 300 “Про відзначення у 2017 році Дня Гідності та Свободи” та з метою належного відзначення у 2017 році Дня Гідності та Свободи в філії «Диківська ЗШ І-ІІІ ступенів» заплановано заходи:
  • Декада національно-патріотичного виховання «Батьківщина починається з мене» (класні керівники 1-11 класів, педагог-організатор, бібліотекар);
  • Загальношкільна лінійка до Дня Гідності та Свободи (5 клас, класний керівник Бургаз В.М., лідери учнівського самоврядування 8 класу);
  • Дискусійний клуб «Чи сучасно бути патріотом?», Урок мужності «Вони пішли у вічність, щоб Україну зберегти» (2 клас, класний керівник Лимаренко Р.Ф.);
  • Перегляд документального фільму «Революція Гідності» (5-11 класи, класні керівники);
  • Конкурс малюнків «Я – патріот», година спілкування «Небесна Сотня» (4 клас, класний керівник Азарова В.Г.);
  • Година спілкування «Герої нашого часу. Хто вони?» (1 клас, класний керівники Королович О.В.);
  • Урок мужності «Наша армія – наша гордість» (8 клас, класний керівник Козельська Т.І.);
  • Урок-пам’яті “Україна – країна нескорених!” (5-11 класи, заступник завідувача з ВР Шуляшкіна-Кулікова С.А.);
  • Оформлення Куточка пам’яті “Україна – територія Гідності та Свободи” (1-11 класи, класні керівники)

Комментариев нет:

Отправить комментарий