среда, 10 января 2018 г.

3 грудня – Міжнародний день людей з особливими потребами ( інвалідністю)

УЧНІВСЬКИЙ КОЛЕКТИВ ФІЛІІ 
ПРИЄДНАВСЯ ДО ДОБРОЧИННОІ АКЦІІ “ПОДАРУЙ СВОЄ ТЕПЛО”
Поряд з нами живуть люди, фізичні можливості яких обмежені. Вони погано чують або глухі, мають порушення мовлення або німі, погано бачать або сліпі. Є люди з обмеженими руховими можливостями або із затримкою розвитку.
Люди з обмеженими можливостями – це ті, хто з певних причин не може повноцінно забезпечувати себе, доглядати за собою. До цієї категорії належать діти, люди пенсійного віку та  інваліди.
З усіх категорій осіб, які потребують соціального захисту, на особливу увагу заслуговують інваліди. Інвалідність може бути вродженою і набутою в результаті травм, інфекцій, побічної дії ліків.
Відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Інваліди – це не просто категорія людей. Це окремі життя, окремі трагедії. Вони не вимагають до себе жалю, тому що, як ніхто давно усвідомили що це шлях в нікуди. Вони пристосовуються як можуть зі всіх своїх сил. Так сталося, адже на їх місці могла би опинитися будь-яка інша людина. І для їх виживання не потрібно щось особливе, лише елементарне – можливість жити, жити серед людей, бути в суспільстві і відчувати себе звичайними людьми, як і всім нам. Ми всі рівні перед Богом.
У цей День учнівський колектив 5-9 класів філіі в особі Кравченка Олександра із заступником завідувача з ВР С.Шуляшкіною-Куліковою за підтримки завідувача відділу денного перебування Єлєсєєнко О.О. та організатора культурно-дозвіллєвої діяльності Нетудихатко Я.А. Територіального центру соціального обслуговування Знам’янського району приєдналися до цієї ініціативи та завітали до Дмитрівського стаціонарного відділення для постійного проживання одиноких громадян, до людей похилого віку з учнівськими подарунками, виготовленими власноруч.
Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров’я і не тільки 3 грудня, а й протягом усього року не забувати про те, що поруч із нами живуть інваліди, а вони потребують допомоги та уваги.
Увага держави та милосердя, толерантність кожного з нас допоможуть спростити життя людей з обмеженими можливостями.

Комментариев нет:

Отправить комментарий